Bez imena (27 god.)

P: Zdravo, imam pitanje u vezi ove teme pošto baš nisam fizički blizak sa djevojkom. Otkako je krenula korona i zatvaranje normalno, više sam bio u kući više provodio vrijeme za igricama.

Postalo mi je navika kad nisam na poslu. Koronu nism imao ali sam počeo lošije da jedem i ne vježbam puno. Više nemam toliko volje da se provodim s drugovima a ne bih da djevojka misli da se ne zanimam za nju. Kad treba da smo bliski ovako fizički to mi bude kao radi rijeda. Volio bih isto znati  kako da pomognem sebi i da se drugi ne bi brinuli.

O: Poštovani, po onome što ste opisali bi se moglo reći da je nedostatak želje za intimom posledica nekoliko udruženih faktora. U prvom redu, socijalna distanca usled pandemije je svakako uticala na to da kontakte sa dragim osobama na neki način zamenimo drugim aktivnostima. Kada to, kao u ovom slučaju, traje tokom dužeg vremenskog perioda, neminovno je da ćemo se osećati usamljenije. Ovo posebno predstavlja izazov u intimnim vezama, upravo zbog nedostatka bliskosti i udaljavanja partnera.

Za početak, pokušajte da ponovo uspostavite kontakte sa dragim ljudima. Dovoljno je da jednom ili dvaput nedeljno, umesto vremena koje biste izdvojili za igranje igrica, tih nekoliko sati provedete u krugu prijatelja. Takođe je korisno da sa partnerkom porazgovarate o tome kako se trenutno osećate. Štaviše, mnogima je ova situacija teško pala, tako da je vrlo verovatno da su i Vaša partnerka i prijatelji na neki način prošli kroz slično iskustvo.

S druge strane, način života takođe može doprineti smanjenom libidu. Na primer, ishrana lišena zdravih sastojakautiče, između ostalog, i na hormonski status, a narušena ravnoteža hormona navodi se i kao faktor u problemima seksualnog funkcionisanja. Ako Vas ovaj problem ipak zabrinjava, ne ustručavajte se da potražite i savet lekara (urologa ili psihologa).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.