Đ. K. (52 god.)

P: Postovanje, dobio sam pre 2 meseca da pijem cijalis za impotenciju. Ima poboljsanja, zadovoljan sam i zanima me samo koliko dugo cu morati da ga pijem. Idem sve stariji i znam da je losa potencija problem u tim godinama, da li to mogu nekako da sprecim. 

O: Poštovani, da li je impotenciju u potpunosti moguće sprečiti – svakako da jeste, što zavisi i od mnogobrojnih faktora. Životna dob je svakako jedan od njih, što ne znači da će godine svakome doneti problem sa potencijom. Šanse za to se povećavaju kod mušaraca koji imaju neko drugo, najčešće hronično zdravstveno stanje koje se dovodi u vezu sa slabljenjem seksualne funkcije (djiabetes, srčane bolesti, hronična upala desni, kao i takozvani dugotrajni Kovid Kovid). Osim toga, problem sa erekcijom može biti i jedan od simptoma organskih bolesti.

Ovde ne treba zanemariti ni brigu o sopstvenom zdravlju. Na to već možemo u nekoj meri da utičemo, pre svega na ishranu i zdrav životni stil, što se muškarcima preporučuje bez obzira na godine. Što se tiče trajanja terapije, teško je uvek predvideti koliko dugo je potrebno uzimati lekove za potenciju. To zavisi od težine problema, njegovih uzroka i izbora terapije koja će odgovarati pojedincu. Ako Vam je lek prepisan od strane lekara (urologa), od njega ćete moći da dobijete i preciznije procene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.